Balfolk Groningen

Er komt opnieuw een balfolk in Groningen!

Wie/waar/wanneer
Vrijdag 24 mei 2024 van 19:30-23:00 uur in Theater De Kapel in de ORKZ te Groningen, Emmastraat 15b met live muziek van Balfolkduo Erik en Martijn.

De kapel is te vinden als je naar het Oude RKZ (ORKZ) komt in de Emmastraat 15. Wanneer je binnenkomt loop je naar de bar, en rechts van de bar bevindt zich de deur naar de kapel. (Na 18 uur is parkeren gratis in de buurt.)

Globaal tijdschema:
19:30 dansworkshop
20:30 bal
22:30 sessie
23:00 einde programma
(Tijden onder voorbehoud)

Entree: vrijwillige donatie, zoals bijvoorbeeld € 15,- Geef ruim, want alles gaat 100% naar muzikanten.

Duo Erik en Martijn
Erik de Jong is een veelzijdig folk muzikant die vooral actief is in de Ierse/Schotse scene, maar ook binnen andere folkstijlen zoals balfolk en Balkan-muziek. Instrumenten die hij daarbij bespeelt zijn accordeon (als hoofdinstrument), whistles, bodhrán en draailier.
Voor dansers spelen heeft Erik altijd het leukste gevonden om te doen. Daar is hij mee begonnen in de Nederlandse balfolkband ‘De Gonnagles’. Later is hij samen met Carieke Pol veel ceilidh-workshops gaan doen (Schotse dansworkshops) op bruiloften, feesten en festivals, zoals de Celtic & Balfolk Night in De Doelen in Rotterdam, en de Elf Fantasy Fairs in Arcen en Haarzuilens. Naast Ierse/Schotse muziek speelt Erik ook nog steeds graag balfolk, bijvoorbeeld met de duo’s Itchy Fingers (met Tijn Berends) en Exqueezit (met Bert Leemans), waarmee hij o.a. op balfolkfestival Cadansa heeft gespeeld. Voor meer informatie over Eriks muzikale activiteiten, zie www.folkmuzikant.nl.
Martijn is bekend van de balfolkband Sidaro. Samen hebben ze een afwisselend balfolkrepertoire in elkaar gezet met traditionele en moderne (sommige zelfgeschreven) nummers.

Erik de Jong: draailier, accordeon en whistle.
Martijn Versteegh: klarinet, basklarinet, schalmei en chalumeau

Balfolk Groningen is dansen op live folkmuziek en natuurlijk sessie na afloop: dus neem ook je instrumenten mee! Download hier evt. je sessieboekjes:

Over de Dansuitleg
In deze dansuitleg komen de basisprincipes van balfolk aan bod zodat iedereen mee kan doen. In de tweede helft v/d dansuitleg gaan ze dieper op één dans in.

Wat is Balfolk?
Balfolk is misschien een beetje te vergelijken met een tango- of salsa-avond, maar dan met de muziek en dansen van hier: de dansen en muziek die traditioneel in West-Europa voorkomen. En er is altijd live muziek! Nieuwsgierig? Er zijn kaartjes met kennismakingskorting!
En we starten altijd met een dansuitleg. Iedereen kan mee doen.
Wees welkom!
http://www.balfolk.nl/

AGENDA
24 mei Erik de Jong en Martijn Versteegh
21 juni: Hartwin (Trio)
20 september: Bart Praet
18 oktober: Andrea Capezzuoli
15 november: Airboxes
13 december: Tom Moore en Archie Moss
17 januari: Paracetamol