Balfolk bands

Multi-instrumentaal Balfolk Duo ‘Itchy Fingers’

YouTube: optreden op balfolk festival Cadansa 2019
Balfolk Duo Itchy Fingers bestaat uit de twee multi-instrumentalisten Erik de Jong en Tijn Berends. Zij gebruiken hun vaardigheid op de meest uiteenlopende instrumenten om een zo afwisselend mogelijk programma neer te zetten. De hoeveelheid instrumenten is dan ook indrukwekkend: gitaar, accordeon, zang, mondharmonica, bodhrán, concertina, whistle en bouzouki behoren allen tot de mogelijkheden. Hun balfolkrepertoire is gebaseerd op Ierse/Schotse muziek, maar is zeer goed dansbaar.

—————————————————————————————–

(Bal)Folkduo ‘Folkus’
Folkduo Folkus
YouTube: compilatie van klezmer/balkan repertoire
Op dwarsfluit en accordeon speelt Folkus een grote variatie aan folkstijlen, waaronder Iers, Klezmer en ook balfolk. Het is mogelijk een optreden te boeken met desgewenst één folkstijl, maar het is ook mogelijk om een gevarieerd repertoire te krijgen van allerlei mooie, klassiek gearrangeerde Europese folknummers. Veel van de muziek is instrumentaal, maar er worden ook liedjes gezongen.

—————————————————————————————–

Muzikale (straat-)theater en circusact Ballore

Youtube: Promofilm (gemaakt door Obed Brinkman)
Ballore is een uniek duo dat beeldconcerten geeft op accordeon en een verscheidenheid aan zelfgemaakte instrumenten die al jonglerend bespeeld worden. De muziek is gebaseerd op ‘balfolk’; een moderne folkstijl om op te dansen, maar ook gewoon kijken en luisteren is bij deze act zeker meer dan de moeite waard. De virtuositeit waarmee beide artiesten hun functie binnen het duo vervullen is buitengewoon interessant om mee te maken. De vingervlugheid van Erik de Jong op accordeon (en andere instrumenten) en de superstrakke coördinatie van Guido van Hout maken dat de muziek zowel een lust voor het oor als voor het oog is. Elementen van dans, muziek, theater en circus worden op een unieke manier samengevoegd.