Live folk muziek

Bent u:
– organisator van een bedrijfsuitje / -opening en op zoek naar een leuke live-band?
– op zoek naar een leuke en originele teambuilding-activiteit?
– op zoek naar een opzwepende act voor op een feest?
– een cultuurvereniging op zoek naar een originele en betaalbare act?
– geïnteresseerd in een klein ensemble geschikt voor huiskamerconcerten?
– restauranteigenaar op zoek ontspannen entertainment voor uw gasten?
– iemand die stemmige muziek zoekt voor een serieuze aangelegenheid?
– op zoek naar een goede, originele kroegband die de klanten een superavond bezorgt?
– geïnteresseerd in een balfolkband met de mogelijkheid tot dansworkshops?
– op zoek naar mooie muziek of activiteit voor op een bruiloft?
Bent u kortom, op zoek naar kwalitatief hoogstaande live folkmuziek?

Dan bent u op www.folkmuzikant.nl aan het goede adres!

Hieronder vindt u een lijst van mogelijke solo-artiesten, duo’s, bandjes en acts die vallen onder de site Folkmuzikant.nl. Aarzel niet om te e-mailen of bellen voor verdere inlichtingen of mogelijkheden zowel op muzikaal als financieel gebied.
Om naar de website van de afzonderlijke bands/artiesten gaan, klik dan op de desbetreffende naam.

Folkmuzikant.nl biedt u de volgende mogelijkheden:

Solo-optredens van folkaccordeonist Erik de Jong

YouTube: Bekijk Eriks YouTube-kanaal
Folkaccordeonist Erik is een veelzijdige muzikant met een uitgebreid repertoire variërend van Ierse/Schotse folk (zijn specialiteit), tot Frans/Vlaamse balfolk en tot Oost-Europese klezmer en Balkan-muziek. Door de bijna 30 jaar ervaring op zijn instrument en het spelen in allerlei formaties, weet hij zijn repertoire voor iedere gelegenheid aan te passen. Van virtuoze optredens voor een luisterend publiek, tot toepasselijke achtergrondmuziek, met of zonder zang, alles is mogelijk. Ook een Schotse Ceilidh Dansworkshops bijvoorbeeld.

—————————————————————————————–
Multi-instrumentaal Keltisch Folk Duo ‘Itchy Fingers’

Enkele nummers van de CD van ‘Itchy Fingers’
YouTube: Playlist van Keltisch Folkduo ‘Itchy Fingers’
Keltisch Folk Duo Itchy Fingers bestaat uit de twee multi-instrumentalisten Erik de Jong en Tijn Berends. Zij gebruiken hun vaardigheid op de meest uiteenlopende instrumenten om een zo afwisselend mogelijk programma neer te zetten. De hoeveelheid instrumenten is dan ook indrukwekkend: gitaar, accordeon, zang, mondharmonica, bodhrán, mandola, concertina, (low) whistle, bouzouki en spoons/bones behoren allen tot de mogelijkheden.
Sinds begin 2013 heeft Duo Itchy Fingers ook een balfolkrepertoire, bestaande uit (licht) aangepaste Ierse muziek, zodat je er ook lekker op kunt balfolkdansen. Klik hier voor een filmpje.

—————————————————————————————–

Celtic acoustic folk rock van The Assassenachs

Enkele nummers van de CD van de Assassenachs ‘New Traditions’
YouTube: Playlist van Folkband ‘The Assassenachs’
Deze band, die in de kern bestaat uit twee naar Nederland geëmigreerde Schotten en een Groninger, staat garant voor een swingend keltisch folkfeest met uitstapjes naar het singer-songwriter genre. Regelmatig werken ze met gastmuzikanten (verspreid over Europa, omdat ze zichzelf ook niet door landsgrenzen laten tegenhouden).

—————————————————————————————–

Luisteroptredens van duo The Bee in the Box

YouTube: Playlist van Keltisch Folkduo ‘The Bee in the Box’
Met Erik de Jong op accordeon en Annemarie de Bie op zang, gitaar, Ierse dwarsfluit en bodhrán haalt men een kwalitatief hoogstaand en afwisselend Keltisch duo in huis, genaamd ‘The Bee in the Box’. Met name de stem van Annemarie (zie ook Celtann) geeft de muziek een onweerstaanbaar karakter, afgewisseld met virtuoze Ierse en Schotse danstunes op accordeon door Erik, in combinatie met gitaar, fluit of bodhrán.

—————————————————————————————–

Folkduo‘Folkus’
Folkduo Folkus
YouTube: Playlist van Folkduo ‘Folkus’
Op dwarsfluit en accordeon speelt Folkus een grote variatie aan folkstijlen, waaronder Iers, Klezmer en ook balfolk. Het is mogelijk een optreden te boeken met desgewenst één folkstijl, maar het is ook mogelijk om een gevarieerd repertoire te krijgen van allerlei mooie, meerstemmig gearrangeerde Europese folknummers. Veel van de muziek is instrumentaal, maar er worden ook liedjes gezongen.

—————————————————————————————–

Luisteroptredens van Celtic Music Duo Gullane & De Jong

Enkele nummers van de CD van Gullane & De Jong ‘Jink and Diddle’
YouTube: Playlist van Keltisch Folkduo ‘Gullane & De Jong’
– Samen met doorgewinterde folkmuzikant Roy Gullane (bekend van de Schotse band de Tannahill Weavers) speelt Erik de Jong een repertoire dat zeer geschikt is voor folkclubs, huiskamerconcerten, festivals en dergelijke. Het afwisselende repertoire, dat naast gevoelige ballades ook de nodige pittige dansmuziek bevat, is zeer geschikt voor mooie luisteroptredens.

————————————————————————————–

Balfolkduo Exqueezit

YouTube: optreden op balfolk festival Cadansa 2022
Exqueezit is het duo Bert Leemans (chromatische knop-accordeon) en Erik de Jong (piano-accordeon). Bert (bekend van o.a. EmBRUN, Elanor en Airboxes) en Erik (bekend van o.a. The Assasenachs, Itchy Fingers en de Gonnagles) leerden elkaar in 2006 kennen op de muziekstage Vliers op Texel, waar Bert aan Erik de fijne kneepjes van het Balfolk spelen liet zien. Toen in 2018, Bert vaker in Noord Nederland te vinden was, kwam hij Erik weer tegen in Irish Pub O’Ceallaigh in Groningen. Al gauw was duidelijk dat de mannen genoten van samenspelen. Met een wederzijds respect voor elkaars muziekachtergrond en speelstijl (Erik meer Iers/Schots en Bert meer Balfolk), brengen Bert en Erik heerlijke Balfolk met zowel Frans/Vlaamse als Keltische invloeden. Of je nu danst of luistert, het is sowieso genieten.

—————————————————————————————–

Keltisch vermaak met het mobiele Doggy Few Duo

Enkele nummers van de CD van Doggy Few Duo ‘The Bonnie Banks’
Heeft u een restaurant en wilt u de sfeer verhogen met Ierse en Schotse live-muziek? Ook daarvoor kunt u op deze site terecht. De act Doggy Few Duo met gitaar/zang en accordeon, zorgt voor een gezellige en ontspannen sfeer. Zonder opdringen weet het duo zo nu en dan contact te leggen met de gasten door middel van een muzikale menukaart, waaruit gasten, als ze dat leuk vinden, verzoeknummers kunnen kiezen. Dit concept is al meerdere malen erg succesvol geweest. Voor andere gelegenheden zoals een keltische markt of beurs is dit rondlopende duo ook zeer geschikt.
Het is ook mogelijk om dit duo uit te breiden met meer muzikanten, zodat het een heuse Irish Party Band wordt 🙂