Ierse Folk / Schotse Folk / Keltische Muziek

Hieronder vindt u de verschillende bands die Ierse en Schotse traditionele muziek spelen. Deze muzieksoort spreekt veel mensen aan vanwege het unieke geluid, ontstaan door Keltische toonladders en het gebruik van speciale Keltische instrumenten. Binnen het genre is van alles te vinden; van vlotte dansdeunen tot melancholische ballades. Origineel en voor allerlei doeleinden inzetbaar: als achtergrondmuziek, vrolijke feestmuziek voor een bruiloft of verjaardag, versterkt voor op festivals of juist onversterkt voor een kleiner gezelschap. Alles is mogelijk, zelfs aangevuld met een workshop Schotse Ceilidh dansen.

—————————————————————————————–

Celtic acoustic folk rock van The Assassenachs

Enkele nummers van de CD van de Assassenachs ‘New Traditions’
YouTube Optreden in Haastrecht met Rose Irish Dance Company
Deze band, die in de kern bestaat uit twee naar Nederland geëmigreerde Schotten, staat garant voor een swingend keltisch folkfeest met uitstapjes naar het singer-songwriter genre. Regelmatig werken ze met gastmuzikanten (verspreid over Europa, omdat ze zich zelf ook niet door landsgrenzen laten tegenhouden), onder andere met piano-accordeonist Erik de Jong.

—————————————————————————————–

Multi-instrumentaal Keltisch Folk Duo ‘Itchy Fingers’

Enkele nummer van de CD van ‘Itchy Fingers’
YouTube Live: optreden Archeon Midwinterfair 2015
YouTube Video: song+reel ‘Arthur McBride’
Keltisch Folk Duo Itchy Fingers bestaat uit de twee multi-instrumentalisten Erik de Jong en Tijn Berends. Zij gebruiken hun vaardigheid op de meest uiteenlopende instrumenten om een zo afwisselend mogelijk programma neer te zetten. De hoeveelheid instrumenten is dan ook indrukwekkend: gitaar, accordeon, zang, mondharmonica, bodhrán, mandola, concertina, (low) whistle, bouzouki en spoons/bones behoren allen tot de mogelijkheden.
Sinds begin 2013 heeft Duo Itchy Fingers ook een balfolkrepertoire, bestaande uit (licht) aangepaste Ierse muziek, zodat je er ook lekker op kunt balfolkdansen. Klik hier voor een filmpje.

—————————————————————————————–

Luisteroptredens van duo The Bee in the Box

Demo opnames The Bee in the Box
YouTube Videoclip ‘Both Sides the Tweed’
Met Erik de Jong op accordeon en Annemarie de Bie op zang, gitaar, Ierse dwarsfluit en bodhrán haalt men een kwalitatief hoogstaand en afwisselend Keltisch duo in huis, genaamd ‘The Bee in the Box’. Met name de stem van Annemarie (zie ook Celtann) geeft de muziek een onweerstaanbaar karakter, afgewisseld met virtuoze Ierse deunen op accordeon door Erik, in combinatie met gitaar, fluit of bodhrán.

—————————————————————————————–

Luisteroptredens van Celtic Music Duo Gullane & De Jong

Enkele nummers van de CD van Gullane & De Jong ‘Jink and Diddle’
YouTube Live: optreden Kerk Nuis 2015
YouTube Video: O’Sullivan’s John
– Samen met doorgewinterde folkmuzikant Roy Gullane (bekend van de Schotse band de Tannahill Weavers) speelt Erik de Jong een repertoire dat zeer geschikt is voor folkclubs, huiskamerconcerten, festivals en dergelijke. Het afwisselende repertoire, dat naast gevoelige ballades ook de nodige pittige dansmuziek bevat, is zeer geschikt voor mooie luisteroptredens.

—————————————————————————————–

Keltisch vermaak met het mobiele Doggy Few Duo

Enkele nummers van de CD van Doggy Few Duo ‘The Bonnie Banks’
Heeft u een restaurant en wilt u de sfeer verhogen met Ierse en Schotse live-muziek? Ook daarvoor kunt u op deze site terecht. De act Doggy Few Duo met gitaar/zang en accordeon, zorgt voor een gezellige en ontspannen sfeer. Zonder opdringen weet het duo zo nu en dan contact te leggen met de gasten door middel van een muzikale menukaart, waaruit gasten, als ze dat leuk vinden, verzoeknummers kunnen kiezen. Dit concept is al meerdere malen erg succesvol geweest. Voor andere gelegenheden zoals een keltische markt of beurs is dit rondlopende duo ook zeer geschikt.

—————————————————————————————–

Irish Party Music met de Doggy Few

Enkele nummers van de CD van The Doggy Few ‘Live in Dublin’
YouTube Optreden in Mother Reilly’s Pub, Dublin
Wilt u een wat uitgebreidere band voor op een feest, bedrijfsuitje, festival of in een kroeg? Het publiek komt al snel los bij bekende Ierse nummers van o.a. de Dublinners en de Pogues, afgewisseld met setjes vlotte en virtuoze dansdeunen. Ook geschikt voor het begeleiden van dansworkshops.