Ierse Folk / Schotse Folk / Keltische Muziek

Hieronder vindt u de verschillende bands die Ierse en Schotse traditionele muziek spelen. Deze muzieksoort spreekt veel mensen aan vanwege het unieke geluid, ontstaan door Keltische toonladders en het gebruik van speciale Keltische instrumenten. Binnen het genre is van alles te vinden; van vlotte dansdeunen tot melancholische ballades. Origineel en voor allerlei doeleinden inzetbaar: als achtergrondmuziek, vrolijke feestmuziek voor een bruiloft of verjaardag, versterkt voor op festivals of juist onversterkt voor een kleiner gezelschap. Alles is mogelijk, zelfs aangevuld met een workshop Schotse Ceilidh dansen.

—————————————————————————————-

Celtic acoustic folk rock van The Assassenachs

Enkele nummers van de CD van de Assassenachs ‘New Traditions’
YouTube Playlist van Folkband ‘The Assassenachs’
Deze band, die in de kern bestaat uit twee naar Nederland geëmigreerde Schotten, staat garant voor een swingend keltisch folkfeest met uitstapjes naar het singer-songwriter genre. Regelmatig werken ze met gastmuzikanten (verspreid over Europa, omdat ze zich zelf ook niet door landsgrenzen laten tegenhouden), onder andere met piano-accordeonist Erik de Jong.

—————————————————————————————–

Multi-instrumentaal Keltisch Folk Duo ‘Itchy Fingers’

Enkele nummer van de CD van ‘Itchy Fingers’
YouTube Playlist van Keltisch Folkduo ‘Itchy Fingers’
Keltisch Folk Duo Itchy Fingers bestaat uit de twee multi-instrumentalisten Erik de Jong en Tijn Berends. Zij gebruiken hun vaardigheid op de meest uiteenlopende instrumenten om een zo afwisselend mogelijk programma neer te zetten. De hoeveelheid instrumenten is dan ook indrukwekkend: gitaar, accordeon, zang, mondharmonica, bodhrán, mandola, concertina, (low) whistle, bouzouki en spoons/bones behoren allen tot de mogelijkheden.
Sinds begin 2013 heeft Duo Itchy Fingers ook een balfolkrepertoire, bestaande uit (licht) aangepaste Ierse muziek, zodat je er ook lekker op kunt balfolkdansen. Klik hier voor een filmpje.

—————————————————————————————–

Luisteroptredens van duo The Bee in the Box

YouTube Playlist van Keltisch Folkduo ‘The Bee in the Box’
Met Erik de Jong op accordeon en Annemarie de Bie op zang, gitaar, Ierse dwarsfluit en bodhrán haalt men een kwalitatief hoogstaand en afwisselend Keltisch duo in huis, genaamd ‘The Bee in the Box’. Met name de stem van Annemarie (zie ook Celtann) geeft de muziek een onweerstaanbaar karakter, afgewisseld met virtuoze Ierse deunen op accordeon door Erik, in combinatie met gitaar, fluit of bodhrán.

—————————————————————————————–

Folkduo‘Folkus’
Folkduo Folkus
YouTube: Playlist van Folkduo ‘Folkus’
Op dwarsfluit en accordeon speelt Folkus een grote variatie aan folkstijlen, waaronder Iers, Klezmer en ook balfolk. Het is mogelijk een optreden te boeken met desgewenst één folkstijl, maar het is ook mogelijk om een gevarieerd repertoire te krijgen van allerlei mooie, meerstemmig gearrangeerde Europese folknummers. Veel van de muziek is instrumentaal, maar er worden ook liedjes gezongen.

—————————————————————————————–

Luisteroptredens van Celtic Music Duo Gullane & De Jong

Enkele nummers van de CD van Gullane & De Jong ‘Jink and Diddle’
YouTube Playlist van Keltisch Folkduo ‘Gullane & De Jong’
– Samen met doorgewinterde folkmuzikant Roy Gullane (bekend van de Schotse band de Tannahill Weavers) speelt Erik de Jong een repertoire dat zeer geschikt is voor folkclubs, huiskamerconcerten, festivals en dergelijke. Het afwisselende repertoire, dat naast gevoelige ballades ook de nodige pittige dansmuziek bevat, is zeer geschikt voor mooie luisteroptredens.

—————————————————————————————–

Keltisch vermaak met het mobiele Doggy Few Duo

Enkele nummers van de CD van Doggy Few Duo ‘The Bonnie Banks’
Heeft u een restaurant en wilt u de sfeer verhogen met Ierse en Schotse live-muziek? Ook daarvoor kunt u op deze site terecht. De act Doggy Few Duo met gitaar/zang en accordeon, zorgt voor een gezellige en ontspannen sfeer. Zonder opdringen weet het duo zo nu en dan contact te leggen met de gasten door middel van een muzikale menukaart, waaruit gasten, als ze dat leuk vinden, verzoeknummers kunnen kiezen. Dit concept is al meerdere malen erg succesvol geweest. Voor andere gelegenheden zoals een keltische markt of beurs is dit rondlopende duo ook zeer geschikt.

—————————————————————————————–

Irish Party Music met de Doggy Few

Enkele nummers van de CD van The Doggy Few ‘Live in Dublin’
YouTube Optreden in Mother Reilly’s Pub, Dublin
Wilt u een wat uitgebreidere band voor op een feest, bedrijfsuitje, festival of in een kroeg? Het publiek komt al snel los bij bekende Ierse nummers van o.a. de Dublinners en de Pogues, afgewisseld met setjes vlotte en virtuoze dansdeunen. Ook geschikt voor het begeleiden van dansworkshops.

—————————————————————————————————————

Spectaculaire Ierse dans-show met Celtic Sparks

Promo film Celtic Sparks Celtic Sparks volgt in de voetsporen van bekende shows als Riverdance en Lord of the Dance, waarbij Ierse muziek en dans op een overweldigende manier gepresenteerd worden. Met maar liefst 12 dansers en 8 muzikanten is Celtic Sparks een productie van formaat, waarbij het publiek getrakteerd wordt op een onvergetelijke ervaring. Het avondvullende programma bestaat geheel uit originele composities en choreografieën, met een ruime variatie aan geluiden, van zoetgevooisde Keltische ballades tot de bekende roffelende Ierse tapdans.