Muzieklessen: accordeon; tin whistle; bodhrán

De in Groningen woonachtige folkmuzikant Erik heeft zich altijd breed georiënteerd en is dan ook van heel wat markten thuis. Zijn grootste passie en specialisatie liggen bij de Ierse/Schotse folk. Zowel zijn vaardigheden in de muziek als de theoretische achtergronden hiervan, zou hij graag willen overbrengen op anderen. Hierbij is hij niet alleen aangewezen op het lesgeven op piano-accordeon, maar heeft hij zich in de loop der jaren ook verdiept in andere instrumenten die men vaak op Ierse sessies zal tegenkomen. Zo speelt hij ook tin whistle en bodhrán.

Naast de Keltische muziek heeft hij zich ook in Oost-Europese muziekstijlen verdiept (zoals Joodse klezmer) en in Balfolk (afkomstig uit Frankrijk/Vlaanderen). Zijn didactische vaardigheden haalt hij uit zijn eerstegraads lerarenbevoegdheid en zijn brede ervaring met les geven aan zowel volwassenen als kinderen. Overigens kan Erik met meer stijlen uit de voeten dan alleen folk (zoals pop en klassiek), maar dat is afhankelijk van de wensen van de leerling.

Voor meer informatie over de verschillende lessen, kijk hier.

FOLK-LESSEN in Groningen
Heb je altijd al op een flexibele, speelse en vrijblijvende manier een instrument willen leren spelen? Kies dan voor lessen in FOLK: een eigentijdse versie van Europese volksmuziek. Leer o.a. melancholische stukken uit de Balkan, opzwepende Ierse dansmuziek (m.n. bekend van River Dance) of moderne Balfolk (volksdansmuziek in een nieuw jasje).

Geïnteresseerd? Je kunt kiezen uit de volgende instrumenten:
• les op klavier-accordeon gericht op West- en Oost-Europese folk (beginners t/m ver-gevorderd)
• les op bodhrán (= Ierse trommel) Ierse muziek (beginners t/m gevorderd)
• les op tin whistle Ierse muziek (beginners t/m half-gevorderd)
• muziektheorie: desgewenst kan ik je noten leren lezen, leren over akkoorden, maatsoorten, enz.

De duur, tijd en frequentie van de lessen gaan in overleg.
Heb je een vraag of wil je een proefles afspreken? Mail dan naar info@folkmuzikant.nl, of bel 06-16442800.

Folk-workshops
– alle bovengenoemde lessen kunnen ook in workshopvorm voor groepen mensen worden gegeven, bijv. in de vorm van een workshop samenspel.
– workshops arrangeren en componeren van folk.
– folkband-coaching: ik heb ruime ervaring met het spelen in allerlei folkformaties van 2 t/m 12 personen.