Muziekdocent Erik de Jong

Op elfjarige leeftijd is Erik begonnen met piano-accordeon spelen. Na veel in orkesten te hebben gespeeld, is hij langzamerhand in kleinere formaties gaan spelen zoals bandjes en duo’s, waarmee hij nu nog steeds erg veel optreedt. Deze uitgebreide podiumervaring is één van de aspecten waarom het leuk is les van hem te hebben.

Erik heeft ruime ervaring als muziekdocent en heeft bovendien door zijn eerstegraads lerarenbevoegdheid de nodige didactische vaardigheden goed ontwikkeld. Zijn enthousiasme voor muziek maken werkt aanstekelijk en door zijn brede kennis en ervaring weet hij de lessen goed op zijn leerlingen af te stemmen. Er wordt uiteraard gewerkt aan de benodigde muzikale kennis bij leerlingen, maar de nadruk zal altijd liggen op lekker muziek maken en dan het liefst samen.

Doordat Erik erg actief is in de Groningse muziekscene is hij regelmatig op podia in Groningen (en elders) te vinden. Hieronder een paar van zijn Noordelijke bandjes:
The Doggy Few
The Assassenachs
Itchy Fingers

Ook speelt Erik regelmatig in de Groningse Irish Pub O’Ceallaigh waar hij zijn passie voor Ierse/Schotse muziek heeft ontwikkeld. Het regelmatig met vrienden samen spelen in de Ierse sessie is naast uitermate leuk en leerzaam één van de mooiste aspecten van het muziek maken, namelijk het communiceren via een directe kunstuiting.

Terug naar MuzieklesBeijum.nl