Folkus

Folkduo ‘Folkus’ bestaat uit Rozanne Ebenau en Erik de Jong. Beide zijn ze al van jongs af aan met muziek bezig. Het hoofdinstrument van Rozanne is dwarsfluit, maar speelt daarnaast (afhankelijk van de muziekstijl) ook op gitaar en concertina. Erik speelt met name accordeon, maar ook op bodhrán, whistles en draailier. Samen zingen ze ook.

Op deze pagina vind je informatie over ‘Folkus’; een veelzijdig folkduo uit het noorden van Nederland. Folkus heeft verschillende repertoires, bestaande uit Iers/Schotse muziek, Klezmer/Balkan/Russische muziek, middeleeuwse/renaissance muziek en nog wat verdwaalde folkstijlen uit Europa die de revue passeren.

Het is mogelijk om Folkus in te zetten gericht op één van de genoemde stijlen, of juist een mengeling van alle stijlen door elkaar. Het instrumentarium wisselt enigszins per stijl. Zo wordt de middeleeuwse en renaissance muziek ook in bijbehorend kostuum en met bijbehorende instrumenten gespeeld, zoals draailier.

De muziek is speciaal voor dit duo gearrangeerd, met veel klassiek-achtige meerstemmigheid. De muziek wordt deels van blad gespeeld, vanwege de gecompliceerde arrangementen, maar een groot deel van het repertoire kan ook uit het hoofd. Folkus kan zowel helemaal akoestisch als licht versterkt komen spelen. Ook als ze versterkt spelen kunnen ze zich verplaatsen, doordat ze een compacte installatie op accu hebben.

Ze beschikken ook over een kerstrepertoire onder de naam Sound of Snow.

Contact: info@folkus.nl; 0616442800