Muzieklessen in Beijum

Op deze webpagina vind je informatie over de verschillende soorten muzieklessen die je bij Erik de Jong kunt volgen in de Groningse wijk Beijum. Erik is een veelzijdig en gedreven muzikant die in verschillende Groningse formaties speelt (klik hier om ze te beluisteren). Optreden doet hij met name op accordeon, maar hij geeft les in meerdere instrumenten. Zo kan je ook les krijgen op keyboard en verschillende Ierse instrumenten. Hieronder staan de mogelijkheden voor het volgen van lessen op een rijtje (meer over Erik lees je hier):

– ACCORDEON (lessen voor beginners tot ver-gevorderden): Dit is een veelzijdiger instrument dan veel mensen denken. Het tijdperk dat accordeon vooral voor het begeleiden van zeemansliederen en smartlappen gebruikt wordt, ligt al ver achter ons. Steeds vaker duikt dit instrument op in de popmuziek, maar er worden ook hele Bach-concerten op gegeven. Erik is op zijn beurt gespecialiseerd in West- en Oost-Europese folk, maar tijdens de lessen zullen zoveel mogelijk stijlen aan bod komen.

– KEYBOARD (lessen voor beginners tot half-gevorderden): Waarschijnlijk is dit het instrument dat het snelst al erg leuk klinkt. Uiteraard komt dit ook omdat het apparaat veel automatisch doet, maar het meeste moet toch echt uit jezelf komen, waardoor je wel lekker muziek aan het maken bent. Improviseren en componeren zijn ook vaardigheden die je je snel eigen kunt maken op dit instrument. Daarbij is het een mooie opstap naar het bespelen van andere instrumenten, omdat het het muzikale gevoel van de leerling ook sterk ontwikkelt. Bovendien zijn toetsenisten erg gewild in bandjes, dus je zult je nooit hoeven te vervelen.

– FOLK-GITAAR (lessen voor beginners tot half-gevorderden): Wil je op een leuke manier op weg geholpen worden met leren gitaarspelen? Of wil je eindelijk eens wat meer leren dan die drie akkoorden die je nu al kent? Dan ben je bij Muziekles Beijum ook aan het goede adres. Door zijn uitgebreide muzikale achtergrond helpt Erik je met het leren kennen van dit veelzijdige instrument, waaronder de theorie die erachter steekt. Hoe kan je bijvoorbeeld zelf leuke akkoordprogressies verzinnen en hoe zit dat met toonsoorten? Dit soort achergrondkennis maakt het zelf aan de slag gaan met liedjes schrijven een heel stuk makkelijker en leuker. Verder zal de nadruk liggen op het spelen van liedjes die jij graag wilt spelen en besteden we aandacht aan samenspel met andere muzikanten.

– IERSE INSTRUMENTEN (lessen voor beginners tot gevorderden): Eén van Erik zijn muzikale passies is het spelen van Ierse/Schotse folk. Hij bespeelt dan ook naast de accordeon nog een aantal instrumenten die je in Ierse sessies tegen kunt komen, zoals de tin whistle (= Iers fluitje), bodhrán (= Ierse trommel) en Irish bouzouki (= soort gitaar). Ook hier kunnen lessen in worden gevolgd.

– WORKSHOPS: Er kunnen ook workshops worden georganiseerd. Ben je bijvoorbeeld met een groep muzikanten en wil je je verdiepen in stijlen als Iers/Schots of Balfolk? Dan kan Erik jullie een eind op weg helpen door muziek te verstrekken, uit te leggen hoe je ze moet spelen en hoe je ze in groepsverband kan arrangeren. Naast muziekworkshops geeft Erik samen met een dansdocent ook Schotse Ceilidh workshops.

Ben je geïnteresseerd, neem dan contact op met Erik de Jong via info@muzieklesbeijum.nl of bel 06-16442800