Muzieklessen: (o.a.) accordeon; keyboard; tin whistle; bodhrán

De in Groningen woonachtige folkmuzikant Erik heeft zich altijd breed georiënteerd en is dan ook van heel wat markten thuis. Zijn grootste passie en specialisatie liggen bij de Ierse/Schotse folk. Zowel zijn vaardigheden in de muziek als de theoretische achtergronden hiervan, zou hij graag willen overbrengen op anderen. Hierbij is hij niet alleen aangewezen op het lesgeven op piano-accordeon, maar heeft hij zich in de loop der jaren ook verdiept in andere instrumenten die men vaak op Ierse sessies zal tegenkomen. Zo speelt hij ook tin whistle, bodhrán en begeleidt hij tunes op de gitaar en Irish bouzouki. Naast de Keltische muziek heeft hij zich ook in Oost-Europese muziekstijlen verdiept (zoals Joodse klezmer) en in Balfolk (afkomstig uit Frankrijk/Vlaanderen). Zijn didactische vaardigheden haalt hij uit zijn eerstegraads lerarenbevoegdheid en zijn brede ervaring met les geven aan zowel volwassenen als kinderen. Overigens kan Erik met meer stijlen uit de voeten dan alleen folk (zoals pop en klassiek), maar dat is afhankelijk van de wensen van de leerling.

*NIEUW: KEYBOARD-LESSEN*
Sinds kort beginnende muzikanten via FolkMuzikant.nl ook keyboard-les krijgen in Groningen (in de wijk Beijum)! Wil je beginnen met muziek maken en wil je dat het meteen leuk klinkt? Ga dan keyboard spelen! Het is dé manier om op een leuke manier muziek te leren maken. Vooral voor kinderen is het een uitkomst, omdat het de eerste jaren erg moeilijk is om de motivatie te behouden bij het leren van een instrument. Voor keyboard geldt dat niet; dat klinkt namelijk meteen leuk. Het ontwikkelt de muzikaliteit bij kinderen echter wel en daardoor kunnen ze later makkelijk een akoestisch instrument ernaast gaan spelen, zelfs als het niet op keyboard lijkt. Bovendien beginnen ze bij keyboard veel eerder met vaardigheden als improviseren en componeren. Alle muziekstijlen komen aan bod.

FOLK-LESSEN in Groningen
Waarom folklessen? Lees het HIER!

Als je hierboven op ‘play’ drukt, hoor je Erik de volgende instrumenten spelen: tin whistle, bodhrán, low whistle, accordeon en bouzouki.

Heb je altijd al op een flexibele, speelse en vrijblijvende manier een instrument willen leren spelen? Kies dan voor lessen in FOLK: een eigentijdse versie van Europese volksmuziek. Leer o.a. melancholische stukken uit de Balkan, opzwepende Ierse dansmuziek (m.n. bekend van River Dance) of moderne Balfolk (volksdansmuziek in een nieuw jasje).

Geïnteresseerd? Je kunt kiezen uit de volgende instrumenten:
• les op klavier-accordeon gericht op West- en Oost-Europese folk (beginners t/m ver-gevorderd)
• les op bodhrán (= Ierse trommel) Ierse muziek (beginners t/m gevorderd)
• les op tin whistle Ierse muziek (beginners t/m half-gevorderd)
• lessen gitaar-/bouzouki-begeleiding van Ierse muziek (beginners t/m half-gevorderd)
• muziektheorie: desgewenst kan ik je noten leren lezen, leren over akkoorden, maatsoorten, enz.

De duur, tijd en frequentie van de lessen gaan in overleg.
Heb je een vraag of wil je een proefles afspreken? Mail dan naar info@folkmuzikant.nl, of bel 06-16442800.

Folk-workshops
– alle bovengenoemde lessen kunnen ook in workshopvorm voor groepen mensen worden gegeven, bijv. in de vorm van een workshop samenspel.
– workshops arrangeren en componeren van folk.
– folkband-coaching: ik heb ruime ervaring met het spelen in allerlei folkformaties van 2 t/m 12 personen.