Folk Duo’s

Multi-instrumentaal Keltisch Folk Duo ‘Itchy Fingers’

Enkele nummer van de CD van ‘Itchy Fingers’
YouTube Live: optreden Archeon Midwinterfair 2015
YouTube Video: song+reel ‘Arthur McBride’
Keltisch Folk Duo Itchy Fingers bestaat uit de twee multi-instrumentalisten Erik de Jong en Tijn Berends. Zij gebruiken hun vaardigheid op de meest uiteenlopende instrumenten om een zo afwisselend mogelijk programma neer te zetten. De hoeveelheid instrumenten is dan ook indrukwekkend: gitaar, accordeon, zang, mondharmonica, bodhrán, mandola, concertina, (low) whistle, bouzouki en spoons/bones behoren allen tot de mogelijkheden.
Sinds begin 2013 heeft Duo Itchy Fingers ook een balfolkrepertoire, bestaande uit (licht) aangepaste Ierse muziek, zodat je er ook lekker op kunt balfolkdansen. Klik hier voor een filmpje.

—————————————————————————————–

Luisteroptredens van Celtic Music Duo Gullane & De Jong

Enkele nummers van de CD van Gullane & De Jong ‘Jink and Diddle’
YouTube Live: optreden Kerk Nuis 2015
YouTube Video: O’Sullivan’s John
– Samen met doorgewinterde folkmuzikant Roy Gullane (bekend van de Schotse band de Tannahill Weavers) speelt Erik de Jong een repertoire dat zeer geschikt is voor folkclubs, huiskamerconcerten, festivals en dergelijke. Het afwisselende repertoire, dat naast gevoelige ballades ook de nodige pittige dansmuziek bevat, is zeer geschikt voor mooie luisteroptredens.

—————————————————————————————–

Luisteroptredens van duo Annemerie de Bie en Erik de Jong
IMG_7952c
Twee nummers live gespeeld bij Omrop Fryslân
YouTube Luisteroptreden op internationaal volksdansfestival DoeDans 2013
Met Erik de Jong op accordeon en Annemarie de Bie op zang, gitaar, Ierse dwarsfluit en bodhrán haalt men een kwalitatief hoogstaand en afwisselend Keltisch duo in huis. Met name de stem van Annemarie (zie ook Celtann) geeft de muziek een onweerstaanbaar karakter, afgewisseld met virtuoze Ierse deunen op accordeon door Erik, in combinatie met gitaar, fluit of bodhrán.

—————————————————————————————–

Keltisch vermaak met het mobiele Doggy Few Duo

Enkele nummers van de CD van Doggy Few Duo ‘The Bonnie Banks’
Heeft u een restaurant en wilt u de sfeer verhogen met Ierse en Schotse live-muziek? Ook daarvoor kunt u op deze site terecht. De act Doggy Few Duo met gitaar/zang en accordeon, zorgt voor een gezellige en ontspannen sfeer. Zonder opdringen weet het duo zo nu en dan contact te leggen met de gasten door middel van een muzikale menukaart, waaruit gasten, als ze dat leuk vinden, verzoeknummers kunnen kiezen. Dit concept is al meerdere malen erg succesvol geweest. Voor andere gelegenheden zoals een keltische markt of beurs is dit rondlopende duo ook zeer geschikt.

—————————————————————————————–

Gronings Klezmer / Balkan duo ‘Gayn Sjoege’
gayn-sjoege
YouTube Compilatiefilmpje ‘Gayn Sjoege’
Gayn Sjoege bestaat uit percussionist Jorris Klaassen en accordeonist Erik de Jong. Deze twee zeer ervaren folkmuzikanten uit Groningen spelen ook in HoppaH!, maar als Gayn Sjoege gaan ze meer de traditionele Oost-Europese kant op, in de vorm van klezmer en Balkan muziek, maar ook spelen ze zelfgecomponeerde stukken gebaseerd op deze Oost-Europese stijlen. Ze zijn tevens te boeken als balfolk-duo.

—————————————————————————————–

Ritmische (bal)folk met invloeden uit heel Europa door Duo Marziano

Some demo recordings of ‘Duo Marziano’
YouTube Promotiefilmpje opgenomen bij Stiggelbout Percussie Groningen
De Siciliaanse Vincenzo en de Groningse Erik ontmoetten elkaar in het najaar van 2010 onder de Martinitoren. Percussie en accordeon blijkt een uitstekende combinatie voor een (dans)feestje, door het samenvoegen van vlotte melodieën en opzwepende ritmes. Maar ook ingetogen spelen is heel goed mogelijk. Bekijk alle video’s op YouTube, wil je een completer beeld krijgen van hun repertoire.

—————————————————————————————–

Melodieuze balfolk met ‘Klareon’
Klareon Website 1
YouTube Filmpje van Klareon tijdens Balfolkmarathon GUO 2016
Folkduo Klareon bestaat uit Femke van Dijk op klarinet en Erik de Jong op accordeon. Beide hebben jarenlange ervaring in de balfolkscene en combineren hun dans- en muziekervaring tot een afwisselend en dansbaar repertoire. De muziek bestaat naast traditionele stukken (van klezmer tot keltisch) voor een groot deel uit zelfgeschreven werk met mooie meerstemmige arrangementen, waarbij verschillende melodieën door en om elkaar heen bewegen. Ook geschikt als luister- en/of achtergrondmuziek.