Balfolk bands

Multi-instrumentaal Folk Duo ‘Itchy Fingers’

Enkele nummer van de CD van ‘Itchy Fingers’
YouTube Optreden kerkje De Wilp
Keltisch Folk Duo Itchy Fingers bestaat uit de twee multi-instrumentalisten Erik de Jong en Tijn Berends. Zij gebruiken hun vaardigheid op de meest uiteenlopende instrumenten om een zo afwisselend mogelijk programma neer te zetten. De hoeveelheid instrumenten is dan ook indrukwekkend: gitaar, accordeon, zang, mondharmonica, bodhrán, mandola, concertina, (low) whistle, bouzouki en spoons/bones behoren allen tot de mogelijkheden.
Sinds begin 2013 heeft Duo Itchy Fingers ook een balfolkrepertoire, bestaande uit (licht) aangepaste Ierse muziek, zodat je er ook lekker op kunt balfolkdansen. Klik hier voor een filmpje.

—————————————————————————————–

Gronings klezmer / Balkan / balfolk duo ‘Gayn Sjoege’
gayn-sjoege
YouTube Compilatiefilmpje ‘Gayn Sjoege’
Gayn Sjoege bestaat uit percussionist Jorris Klaassen en accordeonist Erik de Jong. Deze twee zeer ervaren folkmuzikanten uit Groningen spelen ook in HoppaH!, maar als Gayn Sjoege gaan ze meer de traditionele Oost-Europese kant op, in de vorm van klezmer en Balkan muziek, maar ook spelen ze zelfgecomponeerde stukken gebaseerd op deze Oost-Europese stijlen. Ze zijn tevens te boeken als balfolk-duo.

—————————————————————————————–

Melodieuze balfolk met ‘Klareon’
Klareon Website 1
YouTube Filmpje van Klareon tijdens Balfolkmarathon GUO 2016
Folkduo Klareon bestaat uit Femke van Dijk op klarinet en Erik de Jong op accordeon. Beide hebben jarenlange ervaring in de balfolkscene en combineren hun dans- en muziekervaring tot een afwisselend en dansbaar repertoire. De muziek bestaat naast traditionele stukken (van klezmer tot keltisch) voor een groot deel uit zelfgeschreven werk met mooie meerstemmige arrangementen, waarbij verschillende melodieën door en om elkaar heen bewegen.

—————————————————————————————–

Ritmische (bal)folk met invloeden uit heel Europa door Duo Marziano

Some demo recordings of ‘Duo Marziano’
YouTube Promotiefilmpje opgenomen bij Stiggelbout Percussie Groningen
De Siciliaanse Vincenzo en de Groningse Erik ontmoetten elkaar in het najaar van 2010 onder de Martinitoren. Percussie en accordeon blijkt een uitstekende combinatie voor een (dans)feestje, door het samenvoegen van vlotte melodieën en opzwepende ritmes. Maar ook ingetogen spelen is heel goed mogelijk. Bekijk alle video’s op YouTube, wil je een completer beeld krijgen van hun repertoire.

—————————————————————————————–